Stoppen met roken

Meer informatie

* verplichte velden

De voordelen van stoppen met roken

Stoppen met roken is goed voor uw gezondheid. Uw conditie verbetert en u heeft meer energie. Dit kunt u al na een paar weken merken. U voelt zich frisser en fitter en u ziet er gezonder uit. Ook de kans dat u verkouden of ziek wordt, is direct kleiner. In de eerste 5 jaar gaat uw gezondheid het hardst vooruit. ​Uw huisarts of pratkijkondersteuner kan u helpen te stoppen met roken. 
 

Behandeltrajecten

Er zijn diverse behandeltrajecten om te stoppen met roken. Uw huisarts of praktijkondersteuner zal u eerst vragen of u individueel of onder begeleiding wilt stoppen. Vervolgens wordt er vastgesteld hoe sterk uw nicotine afhankelijkheid en uw motivatie om te stoppen zijn. Kiest u ervoor om individueel te stoppen, dan kunt u dit doen door een zelfhulpcursus te volgen op internet. De beste resultaten worden echter behaald bij het stoppen onder begeleiding.
 

Vergoeding

De 'stoppen met roken behandeling' wordt vergoed door de zorgverzekeraar, evenals de medicijnen die u helpen om met roken te stoppen. Hier zit echter wel een voorwaarde aan: de medicijnen worden alleen vergoed wanneer u ook een behandeltraject met gedragsverandering volgt.
 

Meer informatie

  • Voor meer informatie kunt u terecht bij Rokeninfo.

  • De zorgmodule Stoppen met roken kan u helpen een keuze te maken voor een 'stoppen met roken behandeling'.

  • De informatie over stoppen met roken is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijn voor huisartsen, de NHG-Standaard Stoppen met roken.

STIELO zorgverleners


 

 

Apotheek
Apotheek
Diëtist
Diëtist
Ergotherapeut
Ergotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Huisarts
Huisarts
Logopedist
Logopedist
Oefentherapeut Cesar
Oefentherapeut Cesar
Pedicure
Pedicure
Podotherapeut
Podotherapeut
Psycholoog
Psycholoog
Verloskundigen
Verloskundigen
Zorggroep
Zorggroep